Wat is BudoFightCamp?
Een UNIEKE groupfitnesstraining waarbij we drie onderdelen combineren: bootcamp, boksen en elementen uit de budosport.  Het is les voor iedereen die wil werken aan algemene fitheid. Wil je graag je kracht of conditie verbeteren? Gewicht verliezen of werken aan je lichaamsvorm? Zoek je een uitlaatklep na een zware werkdag of wil je gewoon lekker een uurtje bezig zijn? Ben je een wedstrijdsporter en zoek je een aanvullende training? Het kan allemaal!

Onze trainers zullen je helpen om het beste in jezelf naar boven te brengen en ze zullen je motiveren om tot het  uiterste te gaan! Uiteraard geholpen door opzwepende muziek op de achtergrond voor net dat beetje extra motivatie.

Nu spreken bootcamp en boksen nog redelijk voor zich, maar budosport? Wat moet je je daarbij voorstellen?

Budo is, simpel gezegd, een verzamelnaam voor de traditionele Japanse vechtkunsten, zoals judo, karate en jiu-jitsu. Deze sporten worden beoefend in een dojo, op een tatami, een mat. Betekent dat dat we tijdens een BudoFightCamp training dan judoworpen gaan maken of jiu-jitsu technieken gaan leren? Wees gerust, dat gaan we niet doen. Wat dan wel?

Tijdens de training maken we onder andere gebruik van bokshandschoenen, stootkussens, stootzakken en pads.  Wij leren je de basistechnieken van het (kick)boksen, maar we sparren niet in BudoFightcamp. Wil je veel dieper op de technieken ingaan of wil je wel graag sparren? Dan bieden onze kickbokslessen daar alle ruimte voor.

Naast de (kick)boks elementen kom je oefeningen tegen met verschillende fitness- en bootcampmaterialen, zoals gewichtjes en barbells, sandbags en kettlebells, maar ook oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Wij helpen je bij het ontwikkelen van een goede lichaamshouding en techniek, zodat je de oefeningen veilig en efficiënt zal kunnen uitvoeren.

Het feit dat we bij BudoFightCamp trainen in een dojo, op de tatami, de (zachte) mat, opent de deur voor een heel nieuw genre aan oefeningen. Oefeningen die in een gewone fitnesszaal niet uit te voeren zijn, omdat de ondergrond dat niet toelaat. Oefeningen die naast kracht en conditie aanspraak maken op vaardigheden als snelheid, concentratie, lenigheid en evenwicht. Het is juist dit sportelement dat de training UNIEK maakt. De training wordt niet alleen intensiever, maar ook speelser en verrassender!  En wist je dat we in de budosport ook gebruik maken van materialen? Van houten zwaarden en stokken? Traditionele Kata-materialen als trainingstool? De judoband als trainingstool?  Jazeker!

Voor wie is BudoFightCamp?

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan onze BudoFightCamps. Kinderen tussen 10-14 jaar kunnen terecht bij onze jeugd BudoFightCamp. Man, vrouw, jong, oud. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je een beginnende,  gevorderde of wedstrijdsporter bent. Of je wel of geen ervaring hebt met boksen/budosporten. Onze trainers hebben jarenlange ervaring op het gebied van Les Mills groepslessen, freestyle groepslessen, bootcamps, fightlessen en fitness. Zij bouwen de trainingen zo op dat iedereen op zijn/haar niveau het maximale uit de training kan halen en zijn/haar doelen ook daadwerkelijk bereikt. Daarnaast hebben de trainers ook de nodige uren gemaakt op de tatami. Van jongs af aan gepokt en gemazeld in de budosport, weten zij als geen ander op zeer creatieve wijze deze extra dimensie aan de training toe te voegen.

Spelen er medische zaken die je sportmogelijkheden beperken, dan kun je prima bij ons terecht. Onze trainers zijn medisch geschoold en kunnen in goed overleg met jou de trainingen aanpassen aan je mogelijkheden en je daarbij op een verantwoorde manier begeleiden.

Wat heb je nodig?

Lekker zittende casual sportkleding en een paar bokshandschoenen is alles wat je nodig hebt. Een judobroek, karatebroek of boksshort werkt trouwens ook prima! Kom je een proefles doen of train je heel af en toe eens een keertje mee? Dan kun je handschoenen bij ons lenen. Maar als je regelmatig lessen volgt is het hebben van je eigen bokshandschoenen wel zo prettig. Handschoenen kun je bij ons kopen.

 

Lestijden:

Ma 18.00-19.00 jeugd

Ma 19:30-20:30

Wo 19:00-20:00

Za 10.00-11.00

 

BFC 1